Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήρθαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στις 24 Μαρτίου, με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η επιβεβαίωση έγινε σήμερα Τρίτη, από έναν αξιωματούχο της ΕΕ, ενώ το Reuters ανέφερε τη Δευτέρα, ότι ο Μπάιντεν αναμένεται να συμμετάσχει με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου, για να συζητήσουν τον πόλεμο που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται άλλωστε στις Βρυξέλλες, ενώ την είδηση της συμμετοχής Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε, με ανάρτησή του στο Twitter, ότι συγκάλεσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της συμμαχίας στις 24 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

Το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν, θα γίνει σε συνέχεια των επισκέψεων κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, όπως της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στην Ευρώπη. Επισημαίνεται πως η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, ανέφερε χθες ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συντονίζεται με τους εταίρους της στο NATO και τους Ευρωπαίους συμμάχους της.