Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υποδέχθηκε τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ και του υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Ο Ιβάν Φεντόροφ, είχε συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την κατάληψη της πόλης. Συνοδευόμενος από τέσσερις Ουκρανούς βουλευτές, ο Φεντόροφ αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων.

«Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε εδώ, ελεύθερο, και δεν τολμώ να φανταστώ όσα βιώσατε, όλοι μας αναστατωθήκαμε όταν σας απήγαγαν», ανέφερε ο Μακρόν.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, είχε ζητήσει από τον Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να βοηθήσουν για να απελευθερωθεί ο δήμαρχος. Στις 21 Μαρτίου η Τατιάνα Μοσκάλκοβα, η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι ο Φεντόροφ ανταλλάχθηκε με εννέα Ρώσους αιχμαλώτους.
«Οι Ρώσοι στρατιώτες με συνέλαβαν για να δείξουν στους συναδέλφους μου τι μπορούν να κάνουν σε εκείνους που αρνούνται να συνεργαστούν με τη Ρωσία», δήλωσε ο Φεντόροφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Μακρόν, οι Ουκρανοί βουλευτές δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν καταγγελίες για βιασμούς από τους Ρώσους. Αναφερόμενοι στην κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, έκαναν λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή».