«Η Κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία», τονίζει αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στο ethnos.gr. Εξηγεί ότι μείωση των φόρων στα καύσιμα «θα ευνοούσε πολύ περισσότερο αυτούς που καταναλώνουν περισσότερα, αυτούς που έχουν περισσότερα και ελάχιστα εκείνους που δεν αντέχουν άλλο».

«Εκείνο που εξετάζεται -όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός- είναι η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Εκεί το όφελος -στο βαθμό που θα φτάσει στον καταναλωτή- μπορεί να σημάνει ανακούφιση στους οικονομικά αδύναμους» σημειώνει.

Σχολιάζοντας την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αφού υπενθυμίζει ότι «η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά όρος που διασφαλίζει στη χώρα τη σταθερότητα», υπογραμμίζει: «Προφανώς με την απλή αναλογική δεν θα υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης. Στις επαναληπτικές, ωστόσο, ο κόσμος θα επιλέξει σταθερότητα, υπευθυνότητα, προοπτική». ​