Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα απευθυνθεί στην Ελληνική Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης, αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.

Η ομιλία του πραγματοποιείται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ουκρανό πρόεδρο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, του ζήτησε να απευθυνθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την εισβολή της Ρωσίας.

Η διάρκεια της ομιλίας του αναμένεται να είναι περίπου 10-15 λεπτά.

Εκτός της ΝΔ, θετικοί στην πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου να τοποθετηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία είναι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και το Κίνημα Αλλαγής. Παρών στην ομιλία Ζελένσκι θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί στις 10:30 με την Επίτροπο αρμόδια της θέματα Ενέργειας, Kadri Simson, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 11:00 θα υποδεχτεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Klaus Regling. Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Βουλή για την ομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.