Τι θα πεί απόντος του Μητσοτάκη ο Τσίπρας

Με την συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής, στην Ολομέλεια, ολοκληρώνεται στη Βουλή ο κύκλος εργασιών για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η διαδικασία θα είναι πολύωρη καθώς αναμένεται εκτός από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους βουλευτές, να τοποθετηθούν περί τους 40 βουλευτές. Δυνατότητα να μιλήσουν θα έχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπηθεί από έναν υπουργό, καθώς κατά την πάγια τακτική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμμετέχει στις συζητήσεις εξεταστικών επιτροπών, λόγω του καθαρά κοινοβουλευτικού χαρακτήρα που αυτές διαθέτουν.  Απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται εξάλλου στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει πως η παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων από τις μυστικές υπηρεσίες μιας δημοκρατικής χώρας θα ήταν αυτομάτως λόγος παραίτησης της κυβέρνησης.

Μάλιστα θα κάνει λόγο για «δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης» σημειώνοντας πως «στην εξεταστική επιτροπή η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε όλους τους κρίσιμους μάρτυρες που πρότεινε η αντιπολίτευση, δεν κλήθηκε κανένα πολιτικό πρόσωπο, ούτε καν ο παραιτηθείς λόγω των υποκλοπών κ. Δημητριάδης, η αρμόδια εισαγγελέας κ. Βλάχου, αλλά ούτε και το θύμα της πρώτης υποκλοπής, ο κ. Κουκάκης».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας τρομοκρατημένος πρωθυπουργός και για αυτόν τον λόγο απουσιάζει από τη συζήτηση στη Βουλή» θα τονίσει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το iefimerida.gr και θα προσθέσει: «Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τόσο πολύ την κατάθεση μαρτύρων; Αν νομίζει ότι με την απουσία του θα γλιτώσει και δε θα απαντήσει, αυταπατάται γιατί τα ερωτήματα θα τίθενται ξανά και ξανά σε κάθε ευκαιρία».

Παράλληλα θα κατηγορήσει την κυβερνητική πλειοψηφία πως κρύφτηκε πίσω από το “απόρρητο” ενώπιον της επιτροπής και ότι πέρα από κάθε έννοια Συντάγματος, κυριολεκτικά οδήγησαν στον πλήρη ευτελισμό του ελεγκτικού ρόλου του κοινοβουλίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των υποκλοπών. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να ήταν αθώος θα έφερνε προς ψήφιση την ακύρωση της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ και την απαγόρευση ενημέρωσης όσων έχουν τεθεί σε παρακολούθηση είτε πολύ περισσότερο θα ζητούσε άρση κάθε απορρήτου» θα πει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποδείξει πως «είναι ένοχος, φοβάται την αλήθεια και δυστυχώς για αυτόν δε θα ξεφύγει από αυτήν»

Παράλληλα θα σημειώσει πως η υπόθεση δεν κλείνει με το πέρας της εξεταστικής, ξεκαθαρίζοντας πως την επόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση Σπίρτζη, θα τεθεί εκ νέου το αίτημα να καταθέσουν όσοι μπορούν να δώσουν κρίσιμα στοιχεία.