Μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσαν από το Νοέμβριο του 2019 ως και τον Σεπτέμβριο του 2022, διακινώντας σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης που προμηθεύονταν από περιοχές της Δυτικής Αττικής, χρησιμοποιούσαν στις παράνομες συναλλαγές τους, ακόμη και τα ανήλικα παιδιά τους.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι, κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών από τις κρυψώνες προς τα σημεία της διακίνησης, αναλάμβαναν χρέη τσιλιαδόρου τα ανήλικα παιδιά που εξέταζαν αν η περιοχή ήταν ασφαλής, έπειτα συγκέντρωναν τους αγοραστές σε προκαθορισμένα σημεία και τους οδηγούσαν έναν- ένα στα σημεία της αγοραπωλησίας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς τους με κινητά δηλωμένα στα στοιχεία «αχυράνθρωπων» και με κωδικοποιημένη ορολογία.

Οι πολύμηνες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην εξάρθρωση της σπείρας, που είχε αποκομίσει “μαύρα” κέρδη που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ στο διάστημα της δράσης της.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 19 μελών της και 12 από αυτά, μεταξύ αυτών και ο 40χρονος αρχηγός, συνελήφθησαν με επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας που εκτελέστηκαν παράλληλα στην Καλαμάτα και σε κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, από αστυνομικούς της Δίωξης, της Ασφάλειας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Πρόκειται για επτά άνδρες και πέντε γυναίκες ηλικίας 22 ως 56 χρόνων, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, ενώ άλλα τρία μέλη της σπείρας είναι ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών και οι 12 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Από τις έρευνες σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των δραστών, κατασχέθηκαν συνολικά 660 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα, τέσσερα ναρκωτικά χάπια και 79 γραμμάρια υγρής μεθαδόνης.

Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών είχαν κατασχεθεί στο παρελθόν ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 449,6 γραμμαρίων, κοκαΐνη συνολικού βάρους 110,8 γραμμαρίων, 10,3 γραμμάρια κάνναβης, δυο δενδρύλλια κάνναβης, 44 ναρκωτικά χάπια, κλεμμένα κυνηγετικά όπλα, τρία οχήματα και 1.795 ευρώ.