Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με τα όσα είπε για τα «μαύρα χρήματα» και τα «καρφιά» προς τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο το στέλεχος του κόμματος της Κουμουνδούρου, Κώστας Ζαχαριάδης.
«Αποκλείω σε κάθε περίπτωση το να πήρε ο ίδιος ή να διαχειρίστηκε μαύρο χρήμα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης, σημειώνοντας ότι ακόμα και οι πιο σκληροί πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα δεν αμφισβήτησαν ποτέ την εντιμότητά του. «Αν κάποιος έχει στοιχεία για κάτι διαφορετικό, μπορεί να τα πάει στον Εισαγγελέα, ο Τσίπρας όσο κυβερνούσε έβαζε όρια», είπε χαρακτηριστικά.
Για τις παραιτήσεις Κοτσακά, Τεμπονέρα και Τσιόκα
Σχολιάζοντας την τελευταία εξέλιξη της παραίτησης Κοτσακά, Τεμπονέρα και Τσιόκα από τα όργανα του κόμματος, ο Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτήρισε ως «λάθος» τόσο τις αποχωρήσεις τους, όσο και τη μη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος εδώ και 6 μήνες. «Πρέπει να λειτουργούμε ομαδικά και όχι ατομικά στο τιμόνι του κόμματος», συμπλήρωσε.
Για το κλείσιμο της Αυγής
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με αιφνιδιαστική απόφαση Κασσελάκη για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Αυγή», ο Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε για «τρομερά δυσάρεστη εξέλιξη». Και συμπλήρωσε: «προφανώς γνωρίζω ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση, όμως έπρεπε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες.
Η «Αυγή» είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας, υπάρχει πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 1952 και την ΕΔΑ. Πολλά ζητήματα θα πήγαιναν διαφορετικά αν συνεδρίαζαν τα συλλογικά μας όργανα».

