Οι σχέσεις του πρωθυπουργού με το φαβορί για το χαρτοφυλάκιο αν βγει πρόεδρος ο Τραμπ
O Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει στον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Το υπονόησε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg πλέκοντας το εγκώμιό του.
Τώρα τι αντίκτυπο έχει αυτό στην Αθήνα; Όπως θυμίζει η εφημερίδα «Political» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζέιμι Ντίμον έχουν αγαστή σχέση εδώ και χρόνια. Είχαν βρεθεί παλαιότερα και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και σε τηλεδιασκέψεις ή συνεντεύξεις. Ο Ντίμον αποτελεί φαν της οικονομικής πολιτικής Μητσοτάκη και έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό από μόνο του είναι ένας καλός οιωνός για την ελληνική κυβέρνηση και για τη συνεργασία της σε ενδεχόμενη αλλαγή της διοίκησης του Λευκού Οίκου από τον Νοέμβριο και μετά.

