Κοινωνία

Φρενίτιδα με το… χόκεϊ στην Αργολίδα

Σε ένα κτηνοτροφικό αλλά όμορφο χωριό της Αργολίδας κοντά στην εθνική οδό Τριπόλεως – Κορίνθου, κανένας δεν θα φανταζόταν ότι στον ίδιο χώρο θα συμβίωναν το ταπεινό ποδοσφαιρικό γήπεδο με τα πουρνάρια και ένα γήπεδο… χόκεϊ!

Κι όμως! Στην Στέρνα Αργολίδας, οικισμός με υψόμετρο 180 μέτρα και 181 κατοίκους, οι κάτοικοι ασχολούνται «μανιωδώς»με το χόκεϊ επι χόρτου. Βέβαια, οι ηλικίες των αθλητών είναι μικρές, καθώς πρόκειται για μαθητές από όλον τον νομό οι οποίοι στελεχώνουν τις ομάδες τόσο της Στέρνας όσο και των άλλων οικισμών. Όμως, το μυστήριο με την φρενίτιδα του χόκεϊ, έχει εξηγηθεί από τα τοπικά μέσα της περιοχής ως ένα «κόλπο»….

Έτσι, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ (ΕΟΧ). Η δικαιολογία για την ανάκληση, ήταν το γεγονός ότι για την σύσταση πρωταθλήματος, απαιτούνται 20 σωματεία από τα οποία ενεργά πρέπει να είναι τα 15, προϋπόθεση που στην περίπτωση της Αργολίδας δεν τηρήθηκε. Παρόλα αυτά, αρκετοί θεωρούν, ότι ο μικρός αριθμός των σωματείων είναι μια δικαιολογία, ενώ λέγεται ότι ο υφυπουργός κ. Ανδριανός θα τοποθετηθεί σύντομα ως προς τις καταγγελίες για τα πρωταθλήματα «μαϊμού».

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία του δημοσιογράφου Γιώργου Νικολόπουλου (argolida.gr) επιβεβαιώνεται ότι πολλές από τις ομάδες ήταν ανύπαρκτες, και υπήρχαν μόνο στα… χαρτιά, ενώ κανένας μαθητής δεν μετείχε… Αντίθετα, πιθανολογείται πως κάποιοι στο Άργος και την Αττική, αξιοποιώντας τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας Χόκεϊ, υποστήριζαν ότι διοργάνωναν «πρωταθλήματα» διαφόρων κατηγοριών αθλητών (εφήβων, κορασίδων), με τελικό στόχο να εισαχθούν με περισσότερα μόρια μαθητές στα πανεπιστήμια ως αθλητές.

Εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος, κυβερνητική πηγή ανέφερε χθες στην εφημερίδα καθημερινή, ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής διέταξε έρευνα, ενώ η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa