Κόσμος

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο «μαϊμού» ρούχων

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε το μεγαλύτερο δίκτυο ενδυμάτων και υποδημάτων « μαϊμού» στην Ισπανία με τη σύλληψη 99 ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους και δύο ιμάμηδες, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.

 Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ιμάμηδες

Συγκεκριμένα, το κύκλωμα πούλησε 235 τόνους ρούχων και παπουτσιών που έφεραν πλαστές ετικέτες στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, δραστηριότητα που τους απέφερε έσοδα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές.

Συνολικά έγιναν εξήντα 65 στην Ισπανία και 34 στην Πορτογαλία, από τους οποίους οι 37 είναι Σενεγαλέζοι, οι 34 Πορτογάλοι, οι 19 Μαροκινοί και οι εννέα Ισπανοί.

Το δίκτυο παρήγε ρούχα «μαϊμού» σε παράνομα εργοστάσια στη βόρεια Πορτογαλία και στη συνέχεια τα έστελνε με φορτηγά μέσω των συνόρων προς το Σίνσο ντε Λίμια, στη βορειοδυτική Ισπανία, μια πόλη 100.000 κατοίκων όπου το δίκτυο είχε την έδρα του, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Το δίκτυο, μαροκινής προέλευσης, είχε περιφερειακούς αντιπροσώπους σε ολόκληρη την Ισπανία», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Ένα μέρος των εσόδων του λαθρεμπορίου κρυβόταν σε πιστωτικές κάρτες και άλλα έγγραφα που ανήκαν στο δίκτυο, στα τεμένη της Ουρένσε και της Σίνσο ντε Λίμια».

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ιμάμης του τεμένους της Σίνσο ντε Λίμια, που ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας από τους επικεφαλής του δικτύου. Το τέμενος λάμβανε περίπου 100.000 ευρώ από δωρεές του δικτύου.

Ακόμη, συνελήφθη ο ιμάμης του τεμένους της γειτονικής πόλης Ουρένσε, καθώς το όνομά του εμφανίζεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε το δίκτυο. Η Αστυνομία τον θεωρεί ύποπτο ότι συμμετείχε στο ξέπλυμα των εσόδων του δικτύου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία εντόπισε 117 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και διεξήχθη σε συνεργασία με τις πορτογαλικές Αρχές.

Επιπλέον, η αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν ένα εκατομμύριο πλαστά εμπορεύματα καθώς και πιστωτικές κάρτες, οικόσημα και λογισμικό που περιείχε το λογότυπο περίπου 200 κατατεθειμένων εμπορικών σημάτων.  Έκλεισε μια δεκαριά παράνομα εργοστάσια όπου κατασκευάζονταν τα πλαστά εμπορεύματα στη βόρεια Πορτογαλία.

Η επιχείρηση «εξάρθρωσε το κύριο δίκτυο κατασκευής και διανομής πλαστών ρούχων στην ιβηρική χερσόνησο», τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa