Κόσμος

SMS για διαφθορά θα στέλνουν οι πολίτες στον Πρόεδρο της Κένυας!

Πρόεδρος της Κένυας

Ηλεκτρονικά μηνύματα θα έχουν την δυνατότητα να στέλνουν οι πολίτες στον Πρόεδρο της Κένυας,  Ουχούρου Κενυάτα όταν πέφτουν  στην αντίληψή τους κρούσματα διαφθοράς.

Πριν από λίγο καιρό δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο μια ιστοσελίδα με κωδικό όνομα «Πλήρωσα μίζα» στην οποία γίνεται  η καταγραφή όλων των περιστατικών διαφθοράς,  και οι χρήστες της ιστοσελίδας www.president.go.ke έχουν την δυνατότητα να «ανεβάζουν» φωτογραφίες, έγγραφα ή ακόμα και ημερομηνίες που παρατηρήθηκε κάποιο τέτοιο κρούσμα και να απευθυνθούν στο αρμόδιο τμήμα της κυβέρνησης.

Το πρωτότυπο είναι ότι πλέον οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τον  Πρόεδρο, στέλνοντας του μήνυμα, το οποίο και θα διαβάζει ο ίδιος.

Σπάνια καταγγέλει ο κόσμος περιπτώσεις παρανομίας αναφέρει η ομάδα που έχει αναλάβει να προωθήσει την ιδέα αυτή διότι θεωρούν ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο.

Σε σχετική έκθεση για την διαφθορά η ανατολική Κένυα βρίσκεται στην 139η θέση ανάμεσα σε 176 χώρες.

«Ο πρόεδρος έχει δεσμευθεί να καθαρίσει την κυβέρνηση και αυτή η ιστοσελίδα προωθεί την πρόθεση του να αναλάβει δράση κατά της διαφθοράς» υποστήριξε η εκπρόσωπος του Προέδρου στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δεκάδες μηνύματα και καταγγελίες έχει δεχτεί η ιστοσελίδα, λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι ο Κενυάτα θα δέχεται τα μηνύματα των πολιτών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa