Πολιτική

Πήραν προθεσμία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ)

χρυση αυγη

Το σχετικό αίτημα των πέντε βουλευτών για προθεσμία, ώστε να απολογηθούν ενέκριναν οι ανακρίτριες της υπόθεσης στο πλαίσιο της διερεύνησης της παράνομης δράσης του κόμματος.

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που κλήθηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων, Γιώργος Γερμενής, έλαβε προθεσμία για τις 17 Ιουνίου. Ο Αντώνης Γρέγος θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών στις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έλαβε προθεσμία για τις 18 Ιουνίου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιουνίου και τέλος ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, οι βουλευτές υποστήριξαν ότι ο λαός επιβράβευσε το κόμμα, δίνοντας στη Χρυσή Αυγή την τρίτη θέση, επανέλαβαν ότι το κόμμα διώκεται παράνομα, ενώ τόνισαν ότι αύριο στη Βουλή θα τοποθετηθεί για όλη την υπόθεση ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος.

Παρούσες στη σημερινή προσέλευση των βουλευτών ήταν η κόρη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανία, καθώς και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, η οποία θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών την ερχόμενη εβδομάδα.Την Παρασκευή έχει κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί ο βουλευτής της Χρυσή Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.

Σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, ο κ. Ματθαιόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Απέναντι στους σκευωρούς, η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα και αρχηγό του κόμματος, ο οποίος θα τοποθετηθεί αύριο από το βήμα της Βουλής».

Από την πλευρά του, ο κ. Γρέγος επισήμανε: «Υπάρχει μία λαϊκή εντολή, η οποία λέει ότι πρέπει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο αρχηγός της ΧΑ και οι υπόλοιποι κρατούμενοι».

Ο κ. Μπαρμπαρούσης τόνισε: «Το τι ακριβώς έχει συμβεί στην υπόθεσή μας το εξομολογήθηκε, πριν από λίγο καιρό, ο Μπαλτάκος και την πρέπουσα απάντηση στους διώκτες μας την έδωσε στις κάλπες ο ελληνικός λαός».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa