Πολιτική

Στη Βυτίνα Αρκαδίας ο Κάρολος Παπούλιας

Κάρολος Παπούλιας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο Κρατικό Κτήμα Βυτίνας, επί του Τριανταφυλλιδείου κληροδοτήματος, τιμητική εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τον θάνατο του ευεργέτη Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, ο οποίος δώρισε όλη του την περιουσία στο Ελληνικό Δημόσιο, με σκοπό να διατεθεί για την ανάπτυξη της γεωργικής εκπαίδευσης. Ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος στον αποθανόντα ευεργέτη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ο ευεργετισμός ήταν η πρώτη αρετή».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος και τον δήμο Γορτυνίας. Με τα χρήματα του κληροδοτήματος Τριανταφυλλίδη δημιουργήθηκε η Γεωργική Σχολή Τίρυνθας, το σημερινό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, αλλά και η Γεωργική Σχολή Βυτίνας που μετεξελίχθηκε σε Κρατικό Κτήμα Βυτίνας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι αισθάνεται πως είναι στο χωριό του, για όσους αναρωτιούνται, τι κάνει ένας Ηπειρώτης στη Βυτίνα και πρόσθεσε: «Γεννήθηκα σ’ ένα χωριό στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, εκεί μεγάλωσα, εκεί έμαθα τα πρώτα γράμματα. Στο χωριό μου έμαθα να αγαπώ τη γη. Η καρδιά μου χτυπά αγροτικά κι αν σώθηκα και είμαι στη ζωή είναι από τη γη, από εκείνα τα λίγα αγροτικά προϊόντα της ορεινής γης εκεί στα βουνά». Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι, «σήμερα τιμάμε έναν μεγάλο ευεργέτη τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη κι αυτό αποτελεί κοινό στοιχείο με εμάς τους Ηπειρώτες, γιατί ο ευεργετισμός ήταν η πρώτη αρετή».

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Ζαχαριάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και πλήθος κόσμου από όλη τη Γορτυνία.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa