Μεγάλο τμήμα της παραλίας υπό… κατάληψη
Μπροστά σε μια εκτεταμένη παράνομη κατάληψη τμήματος της παραλίας της Αναβύσσου βρέθηκαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη ένας 72χρονος, ο οποίος εμφανιζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και φέρεται να είχε αναπτύξει στην παραλία περίπου 200 ομπρέλες και 400 ξαπλώστρες, καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της ακτής.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επίσης ότι στον χώρο είχαν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα και ηχητικός εξοπλισμός, ενώ το κατάστημα που εξυπηρετούσε την εγκατάσταση λειτουργούσε παρά το γεγονός ότι είχε σφραγιστεί από τις αρμόδιες αρχές λίγες ημέρες νωρίτερα.
Δικογραφία και για τον ιδιοκτήτη
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 72χρονου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τόσο σε βάρος του ίδιου όσο και του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση απόφασης σφράγισης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διοικητικές ενέργειες.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες
Η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται φέτος στις οργανωμένες και μη παραλίες της Αττικής, με στόχο την προστασία του δημόσιου χώρου και τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις ακτές.
Οι Αρχές διαμηνύουν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί καταγγελίες για αυθαίρετη ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων και ξαπλωστρών.

