Τα ευρήματα της έρευνας για την «Political» συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, με το βλέμμα στις μετεκλογικές ισορροπίες
Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η τελευταία δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα «Political», καθώς τα ευρήματά της αναπαράχθηκαν ευρέως και προκάλεσαν συζητήσεις στο κυβερνητικό επιτελείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο μήνυμα που, όπως εκτιμάται, στέλνει η κοινωνία υπέρ της πολιτικής σταθερότητας.
Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι το συγκεκριμένο εύρημα επαναφέρει δυναμικά τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες και αυξάνει την πίεση προς το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει μετά τις εκλογές.
Στο προσκήνιο οι κυβερνητικές συνεργασίες
Από την πλευρά της κυβέρνησης υποστηρίζεται ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιάννης Σγουρός και η Άννα Διαμαντοπούλου, έχουν κατά καιρούς αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πιο ξεκάθαρης προσέγγισης στο ζήτημα των συνεργασιών.
Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, επιμένει ότι δεν προδικάζει τις εξελίξεις πριν από την εκλογική διαδικασία, επιλέγοντας να κρατά ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη στρατηγική ενδέχεται να επηρεάζει ένα τμήμα των κεντρώων ψηφοφόρων, οι οποίοι θέτουν ως βασική προτεραιότητα τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και την αποφυγή παρατεταμένης αβεβαιότητας.

