Σύντομη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, με φόντο την κριτική για τον πόλεμο στη Γάζα και τις επικείμενες εκλογές στο Ισραήλ
Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.
Σύντομη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, με φόντο την κριτική για τον πόλεμο στη Γάζα και τις επικείμενες εκλογές στο Ισραήλ
Στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αναμένεται να ανέβει σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει ότι θα υπερασπιστεί τη δράση του ισραηλινού στρατού, ενώ η παρουσία του στη Νέα Υόρκη συνοδεύεται από έντονη αντιπαράθεση με τον δήμαρχο της πόλης, Ζόχραν Μαμντάνι.
Ο Μαμντάνι έχει κατηγορήσει τον Νετανιάχου για εγκλήματα στη Γάζα και είχε δηλώσει ότι θα επιδίωκε τη σύλληψή του, αναγνωρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν διαθέτει τη σχετική εξουσία. Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις κατηγορίες. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο το Ισραήλ αμφισβητεί.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαφών που μεταδίδει η ΕΡΤ, στο περιθώριο της Συνέλευσης αναμένεται συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με άλλες διμερείς συναντήσεις. Η επίσκεψη του Νετανιάχου προβλέπεται σύντομη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Η ομιλία πραγματοποιείται λίγες εβδομάδες πριν από τις ισραηλινές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου. Πέρα από τις τοποθετήσεις του για τη Γάζα και το Ιράν, οι πολιτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ αναμένεται να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαβαστεί η παρέμβασή του στον ΟΗΕ.
