Το όχημα στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί εξετράπη της πορείας του – Συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός και ο πατέρας του
Μια βόλτα φίλων κατέληξε σε τραγωδία το απόγευμα της Κυριακής (7/6) στην περιοχή Δασάκι Μεσοποταμίας στην Καστοριά, όταν αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 16χρονου αλβανικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, στην παρέα βρίσκονταν ένας 27χρονος και τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι φέρεται να πήραν το αγροτικό όχημα που ανήκε στον πατέρα ενός εκ των παιδιών για μια σύντομη βόλτα στην περιοχή. Ορισμένοι από τους επιβαίνοντες βρίσκονταν στην καρότσα του οχήματος.
Υπό συνθήκες που παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες, το αγροτικό βγήκε εκτός πορείας και ανετράπη. Κατά την ανατροπή, οι επιβαίνοντες στην καρότσα εγκλωβίστηκαν κάτω από το όχημα, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το όχημα φέρεται να οδηγούσε 17χρονος χωρίς άδεια οδήγησης.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και πληρώματα του ΕΚΑΒ, ωστόσο για τον 16χρονο ήταν ήδη αργά, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.
Για την υπόθεση συνελήφθη ο ανήλικος οδηγός με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Αρχικά είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι ο οδηγός ενδέχεται να επιχείρησε ελιγμό για να αποφύγει άγριο ζώο που εμφανίστηκε στον δρόμο. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το σενάριο αυτό δεν επιβεβαιώνεται, καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέουν το δυστύχημα με παρουσία αρκούδας στην περιοχή.
Η Τροχαία συνεχίζει την προανάκριση για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος.

