Στην αντοχή του ΕΣΥ κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Δημήτρης Κοντοζαμάνης στο Regional Growth Conference στο Achaia Clauss στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως άντεξε γιατί το ενισχύσαμε με προσωπικό, με κλίνες ΜΕΘ, με πόρους και υποδομές. Για τις κλίνες ΜΕΘ συμπλήρωσε πως το υπουργείο άνοιξε 177 κλειστές ΜΕΘ στελεχώνοντας τες με προσωπικό ενώ για τις αναμονές ισχυρίστηκε ότι ακόμα και για non covid περιστατικά είναι πολύ μικρές.

Αναφέρθηκε πως έχουν γίνει ήδη 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ με 2,500 μόνιμες θέσεις. Κατέληξε λέγοντας πως στο νέο ΕΣΥ που θα δημιουργηθεί είναι πολύ σημαντική η ποιότητα που πρέπει να έχει καθώς επίσης και η εξειδίκευση του προσωπικού.

Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Βασιλική Αγγουρίδη.

Το πλήρες πρόγραμμα, τα ονόματα των ομιλητών, όπως και πληροφορίες για την συμμετοχή είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα Regional Growth Conference.

Το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης διοργανώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2013 από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, την αρχαιότερη εφημερίδα που τυπώνεται και κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ