Σε επίτιμη δημότη Σφακίων ανακηρύχθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Η ανακήρυξη της έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Σφακιά για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» απευθυνόμενη στον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε: «Πολύ μεγάλη τιμή για μένα, να είμαι Σφακιανή, γιατί μου δημιουργεί ένα υπέρτατο αίσθημα ευθύνης.
Ευθύνης, για όλα αυτά που ο τόπος αυτός έχει προτείνει για να δημιουργήσει.
Και με τη μεγάλη ιστορία που έχει δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα σταματήσουν ποτέ.
Τα Σφακιά, αυτή η περιοχή, και η Κρήτη γενικότερα, η μεγαλόνησος, είναι ίσως το πρώτο παράδειγμα δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης.
Και αυτό το απέδειξαν όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής που είναι εδώ, και που έχουν κάνει καινοτόμες και πρωτοποριακές προτάσεις, όχι μόνο για μικρές αλλαγές στον τόπο τους, αλλά και για εμβληματικά έργα που αλλάζουν την εικόνα, ώστε αυτή η χρονιά, να είναι η χρονιά που περηφανευτήκαμε, που τιμήσαμε την ιστορία μας, αλλά και που σχεδιάζουμε το μέλλον μας».

H κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη πριν την ανακήρυξη της σε επίτιμη δημότη Σφακίων συναντήθηκε με δημάρχους από όλη την Κρήτη με τους οποίους και συζήτησε θέματα που αφορούν αναπτυξιακές δράσεις των δήμων.