Ξεκάθαρος πως δεν θα έχουμε ένα 100% ξέγνοιαστο καλοκαίρι ήταν ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως η πορεία της πανδημίας δείχνει σημεία ύφεσης, ωστόσο «το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και να ετοιμαστούμε για έναν πιθανώς καλύτερο χειμώνα».

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ τόνισε πως πρέπει να επισπευστούν οι εμβολιασμοί για να δούμε έναν διαφορετικό χειμώνα. «Δεν θα έχουμε πλήρη κανονικότητα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», επεσήμανε.

Σχετικά με το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εάν φτάσουμε ένα 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας. Το «ροκάνισμα», όπως είπε, στη μεταδοτικότητα θα γίνει με τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, στις νεαρές ομάδες, καθώς είναι οι άνθρωποι με τις περισσότερες επαφές και δραστηριότητες. Αν στις ηλικίες 20-39 φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, «θα έχουμε κερδίσει ένα 80% του τείχους ανοσίας», τόνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως «στο σύνολο του πληθυσμού αν φτάσουμε ένα 60-70% εμβολιασμένων, θα πάμε πολύ καλά».

Δείτε όσα είπε