Μπορεί η πανδημία να άλλαξε για πάντα τον τρόπο που ζούμε και ταξιδεύουμε, αλλά, σύμφωνα με το Forbes ο ελληνικός τουρισμός το 2021 παίρνει τα πάνω του. Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα είναι η λέξη: Γιατί είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2021» που δημοσιεύτηκε στις 22 Μαϊου στο αμερικανικό Μέσο, αναφέρεται ότι κυρίως οι Αμερικανοί τουρίστες προτιμούν την χώρα μας για φέτος το καλοκαίρι, αφήνοντας πίσω άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Γηραιάς Ηπείρου, όπως το Λονδίνο, η Ρώμη, ή το Παρίσι.

Η συντάκτρια του άρθρου, Suzanne Rowan Kelleher, σημειώνει ότι, έναντι άλλων χωρών της Ευρώπης, η χώρα μας έχει το προβάδισμα, με δεδομένο ότι είναι ήδη από τα μέσα Μαΐου ανοιχτή για τους τουρίστες- γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι αυξημένες κρατήσεις σε τουριστικά apps- κολοσσούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο ΕΕ, σύντομα οι ταξιδιώτες θα μπορούν, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους με τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς αρνητικό τεστ ή καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι στο ταξιδιωτικό site Hopper, τον Μάιο σημειώθηκε αύξηση κατά 38% σε σχέση με τον Απρίλιο και οι ταξιδιώτες προτιμούν μέρη όπου θα ταλαιπωρηθούν λιγότερο να φτάσουν. Σύμφωνα με τα στατιστικά του site, οι πτήσεις προς την Ελλάδα είναι, φέτος το καλοκαίρι, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης. Όπως αναφέρει και ο οικονομολόγος του Hopper, Adit Damodaran, o όγκος κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σύγκριση με την ίδια εποχή το 2019. Ο ίδιος επισημαίνει ότι υπάρχει ένας ακόμα, σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί προτιμούν την χώρα μας. Οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κοστίζουν 18% λιγότερο φέτος  από ότι το 2019, ενώ για πρώτη φορά υπάρχουν τόσες πολλές απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με νέες διαδρομές προς Αθήνα από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον.

Το άρθρο καταλήγει ότι η Ελλάδα, δεν είναι μόνο οικονομικότερος τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι του 2021, αλλά είναι και πιο βολικός, καθώς, από την Αθήνα, μπορεί κανείς πολύ εύκολα να βρεθεί σε κάποιο από τα δημοφιλή νησιά της χώρας όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Άνδρος κ.α.