Οι αναδασώσεις είναι στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού της Κυβέρνησης τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ολοκλήρωση της υβριδικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με θέμα την αντιπυρική περίοδο 2021.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει σε πρώτη γραμμή τις αναδασώσεις. Σχεδιάστηκε ήδη το μεγαλύτερο εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων στη χώρα, κάτι που αυξάνει τις ευθύνες μας – στον τομέα που αναλογεί στον καθένα», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της συνάντησης και σημείωσε: “Φυσικά και δεν έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα, αφού αυτού του είδους οι συσκέψεις έγιναν έγκαιρα, στα τέλη Φεβρουαρίου κι αρχές Μαρτίου. Ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης σύσκεψης είναι συνθετικός και συνεκτικός, καθώς είναι πάντα χρήσιμο να ακούμε όλοι όλους, αλλά και να διαπιστώνουμε προς τα πού βαδίζουμε. Σημασία έχει να γνωρίζουμε το γήπεδο στο οποίο καλούμαστε να αγωνιστούμε κι αν έχει παγίδες να μελετήσουμε τους τρόπους να τις αποφύγουμε. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι προερχόμαστε από μία πρωτόγνωρη κατάσταση που κούρασε -ψυχολογικά- τους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουμε με καθαρό μυαλό γνωστές καταστάσεις όπως τις ειδικές συνθήκες που πρέπει να υπολογίζουμε στις δραστηριότητές μας μέσα στα δάση, ή σε περιοχές με βλάστηση».