Με μία μαγική εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη διέλυσε με 2-0 σετ (6-1, 6-3) την Σοφία Κένιν και πέρασε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Roland Garros.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μία ώρα για να επικρατήσει εμφατικό τρόπο της περυσινής φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν και νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και να γίνει η πρώτη αθλήτρια από την Ελλάδα που καταφέρνει να προκριθεί στους «8» ενός τουρνουά Grand Slam (στο παρελθόν η Λένα Δανιηλίδου είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο)

Η 25χρονη πρωταθλήτρια έκανε απίστευτο ματς, μη επιτρέποντας στην αντίπαλό της να καταλάβει τι συνέβη…Αυτή ήταν η τέταρτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο αθλήτριες.

Η Αμερικανίδα έχει επικρατήσει στις δύο πρώτες συναντήσεις τους το 2018 στο Wimbledon και το US Open, ενώ η Σάκκαρη σε εκείνη που έγινε πριν από λίγους μήνες στο Άμπου Ντάμπι. Οι αναμετρήσεις των δύο παικτριών κρίνονταν πάντα στα 3 σετ, με εξαίρεση τη σημερινή «καθαρή» νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε χωμάτινη επιφάνεια.

Μόλις 68 λεπτά αγώνα χρειάστηκε η Σάκκαρη για να φτάσει στη μεγάλη επιτυχία και να στείλει μήνυμα προς όλες τις αντιπάλους της για τη συνέχεια.

Πλέον, περιμένει να μάθει ποια θα είναι η αντίπαλός της στους προημιτελικούς, που θα προκύψει από τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην 20χρονη Πολωνή, Ίγκα Σφιόντεκ (κάτοχο του τροπαίου) και στην 18χρονη Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ.