Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του Euro 2020 (11/06), ένα ξαφνικό πρόβλημα στην Εθνική Ισπανίας ήρθε να «ταράξει τα νερά» στη «φούρια ρόχας», που συγκαταλέγεται μέσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά.

Ο μέσος της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπουσκέτς, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν άπαντες στην αποστολή την Κυριακή (6/06), κι ως εκ τούτου επικρατεί προβληματισμός στην Εθνική ενόψει της σέντρας του μεγάλου τουρνουά.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω ανακοίνωσης η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τον έμπειρο παίκτη ν΄ απομακρύνεται άμεσα από το προπονητικό κέντρο και την υπόλοιπη ομάδα να μπαίνει σε απομόνωση.

Μετά την εξέλιξη αυτή αλλάζει και το πρόγραμμα των Ισπανών, που την Τρίτη είχαν προγραμματίσει το τελευταίο τους τεστ προετοιμασίας με την Λιθουανία. Στο ματς αυτό δεν θα λάβει τελικά μέρος η πρώτη ομάδα, αλλά η U21 της χώρας υπό τις οδηγίες του Λουίς ντε λα Φουέντε και όχι του Λουίς Ενρίκε.