Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Μαρσέλο Κεϊρόγα, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός κατά της Covid-19, των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Κόπα Αμέρικα, δεν είναι υποχρεωτικός, σε αντίθεση με αυτό που αρχικά είχε ζητήσει η κυβέρνηση της χώρας.

«Το ζήτημα του εμβολίου δεν είναι υποχρέωση. Εάν εμβολιασθούν, τόσο το καλύτερο. Αλλά δεν θα προσπαθήσουμε να τους εμβολιάσουμε τώρα. Επειδή το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει αντίδραση και αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα των παικτών», σχολίασε ο Κεϊρόγα και πρόσθεσε: «Εάν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός αυτήν την στιγμή, οι παίκτες δεν θα είχαν ανοσία από την έναρξη της διοργάνωσης».

Ο Κεϊρόγα, υπενθύμισε ότι πολλοί αγώνες διεξάγονται στην Βραζιλία χωρίς αυτήν την προϋπόθεση, όπως οι προκριματικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή οι αναμετρήσεις για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο υπεύθυνος του Κόπα Αμέρικα, Αντρέ Πεντρινέλι, διευκρίνισε ότι τα μέλη έξι από τις δέκα αποστολές των εθνικών ομάδων, που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά (σ.σ. αποτελούμενες εκάστη από 65 άτομα) έχουν ήδη εμβολιασθεί πλήρως και ότι τα μέλη άλλων δύο, θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης που αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή (13/6) και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Μεταξύ των μέτρων προστασίας, που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης, περιλαμβάνονται, ο έλεγχος τεστ PCR κάθε 48 ώρες, η διαμονή σε μονόκλινα δωμάτια και απομονωμένους ορόφους στα ξενοδοχεία και η εξασφάλιση πτήσεων τσάρτερ για τα ταξίδια μεταξύ των τεσσάρων πόλεων υποδοχής.

«Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές στις εξέδρες. Επομένως, πρόκειται για ένα ελεγχόμενο περιβάλλον», διαβεβαίωσε ο Κεϊρόγα