Μια διαφορετική πρόταση διακοπών γεμάτη πολιτισμό και τέχνες προτείνει η Ίος για το καλοκαίρι του 2021, προκειμένου να τονώσει τις τουριστικές ροές από το εγχώριο μέτωπο. Μέσα από τη σύμπραξη εθελοντών, κατοίκων κάθε ηλικίας και σημαντικών καλλιτεχνών, η Ίος επανέρχεται δυναμικά για το φετινό καλοκαίρι μέσα από το Ios Festival https://www.instagram.com/ios__festival/ που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 25 Αυγούστου. Το IOS Festival, που συνδιοργανώνουν ο δήμος Ιητών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συμπεριλαμβάνει πολλές καλλιτεχνικές δράσεις σχετικά με μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο, θέατρο, χορό και παραστάσεις.

«Μέσα από τη συλλογική συνείδηση, η Ίος έχει διαγράψει μία εξαιρετική πορεία σχεδόν χωρίς κρούσματα, με ποσοστά εμβολιασμού που υπερβαίνουν το 80%, στοιχεία που μεταφράζονται για το νησί σε ανοδικές κρατήσεις. Η οργάνωση του φεστιβάλ είναι μια απάντηση από την τοπική κοινωνία της Ίου απέναντι σε όσα έχουν προηγηθεί λόγω των συνθηκών. Για το καλοκαίρι του 2021, ή Ίος που, από την αρχαιότητα, ενέπνεε καλλιτέχνες και ποιητές, είναι το νησί της ασφάλειας, της θετικής αύρας, της αναπτέρωσης του ηθικού και της ανύψωσης του πνεύματος», δηλώνει ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε, η Επιτροπή Τουρισμού του δήμου δημιούργησε νέα καλαίσθητα βίντεο με έμφαση στον Όμηρο, την ιστορία και τις Τέχνες με φυσικούς καλοκαιρινούς ήχους https://www.youtube.com/watch?v=EYBVEggiRn4, https://www.youtube.com/watch?v=c2TukwDHbRU που εμπλουτίζουν το φετινό τουριστικό κάλεσμα της Ίου.

 Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες σημαντικές δράσεις:

Κυριακή 15/8

Εικαστική́ έκθεση, με την συμμετοχή́ των μαθητών του Δημοτικού́ σχολείουΔήμουΙητών

  Δευτέρα 16/8

Live: Nalyssa Green – colorgraphs

  Τρίτη 17/8

Live: Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias

 Τετάρτη 18/8

Cinema: Κελαηδούν ΚιΑφού Βρούν Ταίρι – Νικόλας Νταής

The End of Suffering (A Proposal) – ΖακλίνΛέντζου

 Πέμπτη 19/8

Cinema: Cosmic Candy – Ρηνιώ Δραγασάκη

The Capsule – Αθηνά ΡαχήλΤσαγγάρη.

Παρασκευή 20/8

Cinema: Περσεφόνη – Κώστας Αθουσάκης

Βella – Θέλγια Πετράκη

 Σάββατο 21/8

Live: The Callas, Τέταρτο Πρόγραμμα, Vassilina, Bhukhurah, Prisma Flower Band

 Κυριακή 22/8

Live: CHICKN, ΕπαναστατικόνΌλονΤίποτα

Σεμινάρια: Μουσικής, Χορού, Εικαστικών.

  Δευτέρα 23/8

Performance: Ναυσικά Χρυσοπούλου&Βασιλική Μαγκαφώση

Σεμινάρια: Μουσικής, Χορού, Εικαστικών.

 Τρίτη 24/8

Performance: ΊριαΒρεττού

 Τετάρτη 25/8

Εικαστική έκθεση αφιέρωμα στο Jean-Marie Drot