«Ναι» σε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΜεΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά «όχι» σε μεταγραφές, όπως αυτή του Συμεών Κεδίκογλου, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, επικρίνοντας τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να κάνει διεύρυνση παίρνοντας στελέχη από το ΚΙΝΑΛ.

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι μια δύναμη στον προοδευτικό χώρο με την οποία μία προοπτική πολιτικής προοδευτικής διακυβέρνησης, οφείλει να συνομιλήσει, αλίμονο. Είμαστε ανοικτοί, και με αυτόν και με το ΚΚΕ και με δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ, το οποίο είναι σε μεταβατική φάση, δεν έχει διευκρινίσει τι θέλει ακριβώς – αν θέλει να πάει από δω ή από κει» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο Νίκος Φίλης, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος σε μεταγραφές, με αφορμή αυτή του Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος μεταπήδησε πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ και συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν κάνω κρίση για ένα – ένα πρόσωπο. Προφανές είναι ότι πολλά πρόσωπα, που δεν τα γνωρίζω εγώ, έχουν τη δική τους πολιτική διαδρομή. Δεν συμφωνώ στην ιστορία των μεταγραφών. Ένα κόμμα το οποίο πηγαίνει προς την κυβέρνηση, η δύναμή του δεν αντλείται από τις μεταγραφές. Δεν θέλω ένα κόμμα που να έχουμε μεταγραφές, θέλω ένα κόμμα που να έχουμε συμμαχίες, και πολιτικές συμμαχίες. Δεν πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εκπροσωπηθούν από ένα κόμμα» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης.