Ψηλός, επιβλητικός και με χιούμορ, ο Σωτήρης Κοντιζάς, κάθε βράδυ, μέσα από την συχνότητα του Star Channel τραβάει πάνω του τα βλέμματα στο MasterChef καθώς μαζί με τους φίλους του και συμπαρουσιαστές του, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, χαρίζουν στο τηλεοπτικό κοινό ατάκες για πολύ γέλιο.

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Ματθαιόπουλος, μέσω μιας ανάρτησής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς τους φίλους ένα σπάνιο βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Σωτήρης Κοντιζάς σε ρόλο… γιαπωνέζου τουρίστα.

Το διαφημιστικό σποτ είχε γυριστεί για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων και αφορούσε το κυκλοφοριακό της πόλης. Σε αυτό, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ως Γιαπωνέζος τουρίστας που βρίσκεται στην πόλη, είναι «κολλημένος» στην κίνηση, και εξαιτίας αυτής χάνει το πλοίο.

Ο Σπύρος Ματθαιόπουλος, στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Να έχεις σκηνοθετήσει τον Κοντιζά και να μην το ξέρεις… Και τον έβλεπα φέτος στο παιχνίδι και έλεγα, βρε κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει …και θυμήθηκα: Καμπάνια Δ. Πατρέων από το 2007 (ή το 8;). Εν τω μεταξύ, ανάθεμα κι αν ήξερα τι έλεγαν στα γιαπωνέζικα, γιατί στην αρχή έλεγαν και δικά τους εκτός κειμένου και στη φούρια δεν είχα κρατήσει σημειώσεις, και τους υπότιτλους, τους είχα βάλει με μαντεψιές.

Για την ιστορία, ψάχνοντας γιαπωνέζους για το κάστινγκ, ένας φίλος παραγωγός, μου είχε συστήσει τη Γιουκίκο Κροντηρά ηθοποιό-κάρακτερ εκείνη την εποχή, η οποία, τότε, τελείως συμπτωματικά, ήταν στην Πάτρα και όταν της είπα ότι θέλουμε και έναν άντρα, μας έφερε από Αθήνα το Σωτήρη. Μου είχε κάνει εντύπωση το όνομα: Γιαπωνέζος και Σωτήρης;

Αλλά μας έσωσε όντως. Ψηλό παιδί, βλοσυρός και ψαρωτικός. Ερμηνευτικά δε, εξαιρετικά ακριβής και συνεπής, μπήκε στο χαρακτήρα κατευθείαν. Σε τρία ταίηκ είχαμε τελειώσει. Αυτό που λέμε, το ‘χει. Και οι δύο γιαπωνέζοι μας δηλαδή. -Για τους άλλους ερμηνευτές δεν θα πω κάτι, γιατί εδώ στην Πάτρα τους γνωρίζετε πολύ καλά…».