Έξι χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του από τη σχολή, με την οικογένειά του να ζητά δικαίωση.

Αύριο Πέμπτη (10/6) ξεκινά στα Ιωάννινα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του νεκρού φοιτητή που είχε υποστεί bullying και οι γονείς του άτυχου νεαρού λίγο πριν ξεκινήσουν για το ταξίδι τους στην πόλη όπου θα γίνει το δικαστήριο μίλησαν στην ΕΡΤ για τα συναισθήματά τους.

«Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του, μαζεύουμε και οι δυο τις δυνάμεις μας και πάμε για εκείνον. Εγώ θέλω να τιμωρηθούν και ας πάω χίλιες φορές ακόμα στα Γιάννενα. Θέλω να ακούω τη λέξη ένοχοι γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη. Τη λέξη “φιλία” την πήγαν αυτοί εκεί που τη θέλανε. Δεν μπορούν να μας πούνε ότι ήταν φίλοι του», είπε η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη.

Από την πλευρά του ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή τόνισε ότι «η δικαίωση του Βαγγέλη μου είναι ο κόσμος. Η αγάπη του κόσμου. Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του. Ευτυχώς βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι με τα πιστεύω του Βαγγέλη μου. Εσείς όλοι που αγαπάτε τον Βαγγέλη μας δίνετε δύναμη».