Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 4 ατόμων μια συμμορίας που κατέκλεβε αυτοκίνητα, καταστήματα και κοσμηματοπωλεία, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα, με τα οποία πήγαινε σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία της Αττικής. Στη συνέχεια, οι δράστες με λοστούς, βαριοπούλες ή μεταλλικά φρεάτια έσπαγαν τις τζαμαρίες των καταστημάτων και σήκωναν τα προστατευτικά ρολά. Σε μία περίπτωση διάρρηξης καταστήματος, μάλιστα, έσπασαν τη τζαμαρία με κλεμμένο όχημα.

Στην συνέχεια εισέβαλαν στον εσωτερικό χώρο και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, τις οποίες μάλιστα απενεργοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών.

Μετά τις κλοπές, οι δράστες παρέδιδαν τα κλοπιμαία στον αρχηγό ο οποίος φρόντιζε να φρόντιζα να τα πουλάει και να νομιμοποιεί τα έσοδα μέσω του «επιχειρηματικού του προφίλ».

Τα μέλη της οργάνωσης έχουν χτυπήσει τουλάχιστον δέκα καταστήματα και τρεις κλοπές αυτοκινήτων, σε Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Κολωνό, Ακρόπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νίκαια, Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Περιστέρι.

Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ρολόγια και κοσμήματα, ρούχα επώνυμων εταιρειών, σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim και 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παράνομο κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά το ποσό των 190.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται, ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί πάλι για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή και διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή τους.