To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ξεκινά σήμερα στην Ιταλία, με έναν χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας. Επίσης θα διεξαχθεί σε 11 διαφορετικές χώρες και με 24 ομάδες, με τον τελικό στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, και είναι η πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση στην εποχή του κορωνοϊού, με αυξημένους ελέγχους, πολλά ταξίδια, μειωμένο αριθμό θεατών και επαγρύπνηση για κρούσματα.

Ιταλία και Τουρκία σηκώνουν σήμερα το βράδυ στις 10 την αυλαία του τουρνουά. Το «Ολίμπικο» της Ρώμης υποδέχεται κάτι παραπάνω από έναν αγώνα της Εθνικής Ιταλίας για το Euro, καθώς η πρεμιέρα αυτού του τουρνουά αποτελεί κρίσιμο τεστ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν όχι μόνο για ποδοσφαιριστές, συνοδούς και διαιτητές, αλλά και για τους 18.000 φιλάθλους που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Βεβαίως και στον αγωνιστικό τομέα η πάντα απρόβλεπτη πρεμιέρα μπορεί να κρύβει παγίδες για τη γηπεδούχο ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Πιο χειροπιαστά προβλήματα πάντως έχουν στα στρατόπεδα της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Γαλλίας. Ο Ντιέγο Γιορέντε έγινε ο δεύτερος Ισπανός διεθνής μετά τον αρχηγό Σέρχιο Μπουσκέτς που εμφανίζεται θετικός στον κορωνοϊό, κι ενώ η ομάδα είναι ήδη σε καραντίνα και οι υγιείς παίκτες εμβολιάστηκαν προχθές. Κρούσματα παρουσιάστηκαν και στην Εθνική Σουηδίας, με θετικούς τους Κουλουσέφσκι και Σβάνμπεργκ. Παράλληλα, στη Γαλλία αγωνιούν για τον τραυματισμό του Καρίμ Μπενζεμά.