Μιλώντας στην ΕΡΤ για την πορεία χαλάρωσης των μέτρων,  ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ρωτήθηκε για το πλαίσιο των δεξιώσεων σε γάμους και βαπτίσεις επαναλαμβάνοντας τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν.

Όπως είπε το όριο των 300 ατόμων που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου είναι αρκετό λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα, συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρχει όριο όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, ενώ τον ρυθμό θα δίνει η μουσική.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως οι κανόνες που θα ισχύουν είναι αυστηροί. Έτσι, οι ροτόντες πρέπει να είναι έως οχτώ άτομα, ενώ στους γάμους και τις βαπτίσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι καθώς θα απαγορεύεται ο χορός.

Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει περιορισμός στο εάν η μουσική θα είναι με ορχήστρα ή όχι, λέγοντας ωστόσο πως «δεν μπορούμε να χορέψουμε». «Μακάρι να τελειώσουμε με την πανδημία και να επανέλθουμε, όμως, αυτοί είναι οι κανόνες τώρα», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως μέχρι πρότινος δεν είχαμε ούτε την μουσική και θα πρέπει όλοι να κάνουμε προσεκτικά βήματα.