Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τις ψήφους της ΝΔ, πέρασε και στη σχετική επί των άρθρων διαδικασία από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Η πλειοψηφία στήριξε τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν επιφύλαξη για την Ολομέλεια (εκτός του ΚΚΕ που ζήτησε την απόσυρσή του). Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην τριήμερη συζήτηση που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα και Ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Μιλώντας για ακόμα μια φορά επί του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, υπεραμύνθηκε των διατάξεων και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την κριτική που του ασκεί.

Αναφορικά με τη χθεσινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση αφού ξεκαθάρισε πως « δεν θα μπορούσε κανείς να την απαξιώσει», ακόμα και αν « στρέφεται εναντίον», διάβασε στοιχεία που δείχνουν τη μειωμένη συμμετοχή των εργαζομένων. « Στις τράπεζες η συμμετοχή από 2% ως 4%. Στα σούπερ μάρκετ το ίδιο. Οι αερομεταφορές λειτούργησαν κανονικά! Στη ΔΕΗ ήταν στο 3,5%, στον ΔΕΔΗΕ στο 4,5% και τα μεγαλύτερα ποσοστά ήταν στα ΕΛΤΑ και στον ΟΤΕ που κινήθηκαν περίπου στο 15%. Μπορεί όσοι προκήρυξαν την απεργία να είναι ευχαριστημένοι, εγώ πρέπει να ενημερώσω το λαό».

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση πως με την απεργία ενοχλήθηκαν περισσότεροι οι συνδικαλιστές καθώς περιορίζονται τα προνόμιά τους. « Αυτή είναι η δική μου διαπίστωση! Και νομίζει ότι είναι και η δική σας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως δέχεται την ατομική σύμβαση εργασίας για τη ρύθμιση των υπερωριών αλλά όχι για τη διευθέτηση του χρόνου. « Είστε σοβαροί; Έχετε ελέγξει τα λεγόμενά σας; Με συγχωρείται τόσο άστοχη αντιπολίτευση, σπανίως έχω δει στη Βουλή από το 2008 που εκλέγομαι! Από γκάφα σε γκάφα», είπε.