Το φως της δημοσιότητας βλέπουν διάλογοι  μεταξύ των εκτελεστών της συζύγου του επιχειρηματία στην Ζάκυνθο έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία και του ίδιου.

Μιλώντας στον συνεργό του, ο ένας δράστης, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 37χρονης συζύγου (Χ.Κ) του 54χρονου επιχειρηματία (Δ.Κ) τον Ιούνιο του 2020 στην Ζάκυνθο, είπε «Μόνο την π…. σκότωσες».

Το «βαθύ λαρύγγι» στην εκτέλεση της 37χρονης, ήταν ο οδηγός των δύο κατηγορούμενων φυσικών αυτουργών, από την Αθήνα στην Ηλεία πριν την δολοφονία αλλά και μετά από αυτή προς Αθήνα. Οι διάλογοι που άκουσε ανάμεσα στους δύο φερόμενους δράστες είναι αποκαλυπτικοί και έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος ήταν ο 54χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος τότε είχε γλιτώσει από την ενέδρα θανάτου, ωστόσο τον Μάιο του 2021 εκτελέστηκε και αυτός εν ψυχρώ καθώς βρισκόταν σε γραφείο πληροφορικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του νησιού.

Ο βασικός μάρτυρας έφτασε στα γραφεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στις αρχές του Ιουνίου 2021 και περιέγραψε στους αρμοδίους λεπτομερώς τα όσα άκουσε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αλλά και τις επικοινωνίες που είχαν προηγηθεί με τους δράστες, πριν από την πρώτη ενέδρα θανάτου.

«Ηθελαν να τον σκοτώσουν μέσα στο νοσοκομείο»

Ο 39χρονος, που φέρεται να ήταν οδηγός της μηχανής κατά τη διάρκεια της δολοφονίας, πήρε το κινητό του βασικού μάρτυρα και άκουγε… ειδήσεις για την δολοφονία. Ξαφνικά άρχισε να φωνάζει στον 38χρονο που κατηγορείται πως ήταν εκείνος που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού, με τον μάρτυρα να περιγράφει τον εξής διάλογο:

39χρονος: Μόνο την π…….. σκότωσες
38χρονος: Ναι μ……., ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει
39χρονος: Πάμε στο νοσοκομείο να το τελειώσουμε (εννοεί εκεί που διακομίστηκε ο Δ.Κ για να τον σκοτώσουν αν ήταν ζωντανός)
38χρονος: Σίγουρα θα πεθάνει, τον έχω πετύχει
39χρονος: Στον π……. τον μπάτσο τον Α……. να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ
Αμέσως μετά την ενέδρα θανάτου από την οποία έπεσε νεκρή μόνο η 37χρονη και όχι ο 54χρονος επιχειρηματίας, σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του, οι δράστες πέταξαν τα τηλέφωνα και τα ρούχα.