Η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους πολίτες ηλικίας 18-24 ετών, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, αναμένεται να ανοίξει την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

O κ. Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊόυ και των εμβολιασμών στη χώρα μας, τόνισε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού θα γίνει και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Παράλληλα υπενθύμισε επίσης πως την Πέμπτη 10 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 και ραντεβού έχουν κλείσει 93.000 πολίτες. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών μπορεί να εμβολιαστεί με τα τρία σκευάσματα: της Johnson&Johnson που είχε ήδη ανοίξει και πλέον και με αυτά της Pfizer/BioNTech και Moderna.

Στην συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως «η απόφαση αυτή της Επιτροπής στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στο επιδημιολογικό φορτίο που είναι χαμηλό και άρα αλλάζουν τα όρια ηλικίας. Με βάση αυτά, όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού πρώτης δόσης Astrazeneca ηλικίας κάτω των 60 ετών θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS για την απόφαση της Επιτροπής και τη σύσταση αν θέλουν να αλλάξουν εμβόλιο. Να πούμε ότι -και το τονίζω αυτό- είναι σύσταση και όχι απαγόρευση. Δηλαδή αν κάποιος πολίτης επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca, αυτό επιτρέπεται.

Όσοι έχουν ραντεβού δεύτερης δόσης, ισχύουν αυτά που έχει πει η κυρία Θεοδωρίδου. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θρόμβωσης με θρομβοπενία ή άλλα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν περιγραφεί στην απόφαση της Επιτροπής, θα μπορεί ο θεράπων ιατρός από 21/06 να κάνει αίτηση για αλλαγή της δεύτερης δόσης. Όλο το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής θα αναρτηθεί σε λίγη ώρα στο embolio.gov.gr».