«Κατάπληξη μας προκαλεί το περιεχόμενο της υποκριτικής ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, «Δύναμη Ζωής», η οποία επικρίνει τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την απόφασή της να δώσει αιγίδα και να συμμετάσχει με αντιπροσωπεία ομιλητών σε  ένα συνέδριο, που επρόκειτο να διοργανωθεί στα Ιωάννινα στις αρχές Ιουλίου, με θέμα τη Γονιμότητα και την Αναπαραγωγική Αυτονομία» τονίζει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση-απάντηση

«Καταρχήν θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής σε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάδειξη κι αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως είναι το δημογραφικό πρόβλημα.

Εξίσου αυτονόητη είναι και η απόσυρση της στήριξης που παρέχουμε, όταν οι διοργανωτές τέτοιων πρωτοβουλιών προσεγγίζουν το ζήτημα με τρόπο που προσβάλλει τις γυναίκες , αλλά και όλους μας, αναπαράγοντας πρότυπα που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μας αντιλήψεις και αρχές.

Για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η αντιμετώπιση του δημογραφικού δεν είναι ένα ζήτημα που προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση.

Απαιτεί ενότητα , συν-αντίληψη και συν-απόφαση σε μέτρα πολιτικής

·         Για την οικονομική και κοινωνική ενεργητική προστασία των οικογενειών

·         Για την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

·         Για την υποστήριξη της μητρότητας και τη δημιουργία θετικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της οικογενειακής ζωής.

Ο ανεύθυνος λαϊκισμός που επιδεικνύει η παράταξη Δύναμη Ζωής με αφορμή τους λάθος χειρισμούς κάποιων ανθρώπων που αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα συνέδριο για τη γονιμότητα, δεν μπορεί να τους απαλλάξει από τη μεγάλη πολιτική ευθύνη που έχουν για το γεγονός ότι στήριζαν μια κυβέρνηση που πήρε μια σειρά από οικονομικά μέτρα, που εξόντωναν την μέση ελληνική οικογένεια. Μέτρα όπως η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η αύξηση του ΦΠΑ για βασικά καταναλωτικά αγαθά, κλπ.

Ας αφήσουν λοιπόν τις καταγγελτικές δηλώσεις η επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξης «Δύναμη Ζωής». Γιατί με τις πράξεις τους έχουν αποδείξει ότι είναι  οι τελευταίοι που νοιάζονται για την ουσία του δημογραφικού προβλήματος».