Η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα στο γήπεδο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης, όπου Ισπανία και Σουηδία έμειναν στο 0-0, στην πρεμιέρα τους στον 5ο όμιλο της τελικής φάσης του Euro 2020.

Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα οι Ίβηρες και σαφώς το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Ηταν η πρώτη ισοπαλία στην 4η μεταξύ τους αναμέτρηση σε μεγάλη διοργάνωση, με την Ισπανία να μετρά δύο νίκες (Μουντιάλ 1978 και Euro 2008) και τη Σουηδία μία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950!

Επίσης «άσφαιροι» έμειναν και οι δύο κορυφαίοι σκόρερ των δύο μονομάχων. Ο Μάρκους Μπεργκ με 23 γκολ σε 86 συμμετοχές έχασε μία μοναδική ευκαιρία στο 60ό λεπτό για να βάλει μπροστά τους Σκανδιναβούς, όπως συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο με τον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος απέτυχε να σκοράρει στην 41η συμμετοχή του με τη «φούρια ρόχας» (18 γκολ).

Το πρώτο 45λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, αλλά βάσει της εικόνας του ματς και των ευκαιριών που χάθηκαν το 0-0 ήταν… άδικο (περισσότερο) για την Ισπανία και την Σουηδία, που είχε δοκάρι με τον Ισάκ.

Σε τρεις περιπτώσεις στο διάστημα αυτό ο γκολκίπερ των Σουηδών, Όλσεν, έκανε σωτήριες επεμβάσεις σε κεφαλιά και σουτ του Όλμο, ενώ ο Μοαράτα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ πλάσαρε άουτ!

Με μία τεράστια ευκαιρία για τους Σουηδούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Από εξαιρετική προσπάθεια του Ισάκ στην περιοχή και γύρισμα… πάρε βάλε στον Μπεργκ, ο 34χρονος στράικερ απέτυχε να σκοράρει σε άδεια εστία!

Από κει και πέρα η Ισπανία είχε τον έλεγχο του ματς, απείλησε με ένα σουτ του Όλμο λίγο πριν το 70ό λεπτό και στο 90΄ με την κεφαλιά του Μορένο να βρίσκει ξανά σε ετοιμότητα τον Όλσεν.

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Λαπόρτ, Γιορέντε, Π.Τόρες, Άλμπα, Κόκε (87΄ Ρουΐθ), Ρόντρι (66΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Φ.Τόρες (74΄ Οϊαρθάμπαλ), Μοράτα (66΄ Σαράμπια), Όλμο (74΄ Μορένο)

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (75΄ Κραφθ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Έκνταλ, Όλσον (84΄ Καγιούστε), Σ.Λάρσον, Φόρσμπεργκ (84΄ Μπένγκτσον), Μπεργκ (69΄ Κουάισον), Ισακ (69΄ Κλάεσον)