Με ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα, εργαζόμενοι και φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Οι διαδηλωτές, με συνθήματα έβαλλαν κατά του νομοσχεδίου και ιδιαίτερα κατά των προβλέψεών του για τον χρόνο διευθέτησης εργασίας και για τη συνδικαλιστική δράση και ζήτησαν την απόσυρσή του.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ -στην οποία παραβρέθηκε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ- έγινε μπροστά στο ΕΚΘ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΔΟΘ, Γρηγόρης Παύλου. Στο σημείο έφτασε και η πορεία δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, Μ-Λ ΚΚΕ), μαζί με τους δικυκλιστές διανομείς στην εστίαση, οι οποίοι είχαν προσυγκεντρωθεί στην οδό Αγίας Σοφίας και στην οδό Φιλίππου, στο ύψος της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Ακολούθησε πορεία όλων με κατάληξη το ΥΜΑΘ.

Στο ΥΜΑΘ ολοκληρώθηκε και η πορεία εργατικών συνδικάτων, τα οποία συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν νωρίτερα τη συγκέντρωσή τους στο άγαλμα Βενιζέλου.

Από το ΥΜΑΘ πέρασε -και ένα κομμάτι της κατέληξε εκεί ενώ ένα άλλο συνέχισε προς το κέντρο και ολοκληρώθηκε- και η πορεία των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικης Αριστεράς (ΝΑΡ, ΚΚΕ Μ-Λ), πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) και πρωτοβουλίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα.