Στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου συνελήφθη ο μέχρι σήμερα άφαντος και διαβόητος στους χρηματιστηριακούς αλλά και άλλους επιχειρηματικούς κύκλους Παύλος (Πωλ) Παπαδόπουλος, καθώς, σύμφωνα με πηγές, εκκρεμούν σε βάρος του εντάλματα και καταδίκη για απάτες και πλαστογραφίες.

Ο συλληφθείς, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελευταία για το σκάνδαλο της χρηματιστηριακής απάτης της Avenir (πρώην Ζήνων), είχε διαφύγει για ένα διάστημα στο εξωτερικό και εντοπίστηκε κρυπτόμενος στην Ελλάδα.

Πληροφορίες θέλουν τον Κύπριο ψευτοεπιχειρηματία να έχει εμπλοκή και σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων κατά της υπό την εκκαθάριση της PQH Proton Bank, από την οποία κατάφερε να αντλήσει πολλά εκατομμύρια (27 εκατ. ευρώ) για να χρηματοδοτήσει τα σκιώδη σχέδιά του, μέσω της Avenir, χρησιμοποιώντας κατά την προσφιλή του τακτική παρένθετα πρόσωπα.

Στο σκάνδαλο της πτωχευμένης Avenir εμπλέκονται, εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή που συνελήφθη, και πολλά άλλα πρόσωπα, μεγαλοψευτομέτοχοι και μέλη του διοικητικού της συμβουλίου που ανακοίνωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά μία ψευδή αύξηση ύψους 50 εκατ. ευρώ και πλημμύρισαν την αγορά αντίστοιχης αξίας μετοχές που δεν είχαν κανένα αντίκρισμα, μεγάλο μέρος των οποίων δόθηκαν και ως εξασφάλιση για τη λήψη της χρηματοδότησης από την Proton Bank. Όπως επίσης εμπλέκονται και οι ορκωτοί ελεγκτές, σε μία υπόθεση που έχει πολλά κοινά με αυτή των επίορκων ορκωτών της Folie Folie.

Η υπόθεση της Avenir από πληροφορίες μας βρίσκεται ήδη υπό καθυστερημένη διερεύνηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη και η σύλληψη του Παπαδόπουλου μπορεί να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις σε μια υπόθεση που είχε μείνει στη σκιά για περίπου μία δεκαετία. Ομως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και τα 50 εκατομμύρια δεν είναι λίγα.

Αναμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον εισαγγελέα που έχει επιληφθεί, καθώς και την PQH να κάνουν τη δουλειά τους, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία, όπως αυτή που είδαμε στη Folie Folie, στην εξασφάλιση των αποδείξεων και τον εντοπισμό των ενόχων.

Τον συνέλαβαν στο Κουκάκι αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας αστυνομικοί από το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου εντόπισαν στο Κουκάκι τον Πωλ Παπαδόπουλο το απόγευμα της Τρίτης και τον προσήγαγαν.

Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση των στοιχείων του, σε βάρος του εκκρεμούσαν τα κάτωθι διωκτικά έγγραφα:
α) υπ’ αριθ. 2869/2020 από 17/09/2020, Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών το οποίο διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος του υπ’ αριθ: 21/2019 Εντάλματος σύλληψης του 19ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημ/κών Αθηνών, που αφορά πλαστογραφία που το συνολικό περιουσιακό όφελος και η συνολική περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα #120.000# ευρώ.
Β) υπ’ αριθ. 23/18 από 14/06/2018, Ένταλμα Σύλληψης του 23ου Τακτικού Ανακριτού Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών που αφορά πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των #120.000# ευρώ και για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των #120.000# ευρώ.
Γ) υπ’ αριθ. 21/18 από 07/06/2018, Ένταλμα Σύλληψης του 23ου Τακτικού Ανακριτού Τμήματος Πλημ/κων Αθηνών που αφορά πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των #120.000# ευρώ και για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των #120.000# ευρώ.
Δ) υπ’ αριθ. ΒΜ397/2019 από 29/01/2019, απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κειου Πειραιώς σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα οχτώ (18) μηνών για παράβαση των άρθρων 1,13Γ,14,26παρ1Α, 27παρ.1,79,94παρ.1, 216παρ1,386 παρ1Α Π.Κ.

Κατόπιν αυτών, το πρωί της Τετάρτης ο Πωλ Παπαδόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων και Βουλευμάτων και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων όπου παραγγέλθηκε η φυλάκισή του στο Κ.Κ. Ναυπλίου καθώς και η επαναπροσαγωγή του ενώπιον του 23ου Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.