Φώτα και έγχορδα έδωσαν φως και μελωδίες το Καλλιμαρμαρο.  Η ιέρεια της indie rock, Ιωάννα Γκίκα, άρχισε να περπατά στις κερκίδες του Σταδίου. Το σόου του οίκου Dior μόλις ξεκίνησε.

Μια πολυμελής ορχήστρα άρχισε να φωτίζεται, ενώ η ερμηνεύτρια έκανε τη δική της πασαρέλα και δέσμες φωτός δημιουργούσαν την δική τους ατμόσφαιρα.

Ολα όσα έγιναν στο σόου Dior
Λίγες στιγμές μετά, η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου άνοιξε το σόου Dior με τα υπόλοιπα μοντέλα να ακολουθούν και να περπατούν στο catwalk. Το λευκό, το μπλε και το μαύρο κυριαρχούσε στη χρωματική παλέτα της Dior Cruise 2022.

Δείτε βίντεο με το σόου Dior στο Καλλιμάρμαρο

Αερινα φορέματα και παντελόνες αλλά και athlesuire δημιουργήθηκαν για την συλλογή, η οποία αποτυπώνει το όραμα της creative director του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri. Είναι εύκολα αντιληπτό, ότι κάθε κομμάτι δημιουργεί την αίσθηση ελευθερίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και το σόου πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο, έναν χώρο που σύμφωνα με την σχεδιάστρια «έχει μια αίσθηση ελευθερίας την οποία νιώθεις αμέσως μόλις το αντικρίζεις».

 

Κάθε συλλογή της Chiuri, από τότε που ανέλαβε τα ηνία του οίκου, έχει στο επίκεντρο την γυναίκα. Από την πρώτη ημέρα της θητείας της ως καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior η Maria Grazia Chiuri έθεσε τον φεμινισμό και την γυναίκα στην πρώτη θέση.

Η σχεδιάστρια απομακρύνθηκε από την αυστηρότητα των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Dior την δεκαετία του ‘50 και πέρασε, πάντα με σεβασμό στην ιστορία ενός μεγάλου οίκου, στην απελευθέρωση και το σύγχρονο. Τα σχέδια της ενσαρκώνουν την γυναίκα και την ελευθερία. Μια γυναίκα, όμως, που βαδίζει μεταξύ κομψότητας και μοντέρνας ζωής, εκείνης που ζει και δραστηριοποιείται στον κόσμο. Το μήνυμα αυτό στάλθηκε με σαφήνεια μέσα από την Dior Cruise 2022, καθώς τα αέρινα φορέματα συνδυάστηκαν με φουτουριστικά sneakers.

 

Φανταστείτε μια Καρυάτιδα με sneakers. Αυτό έδειξε στον κόσμο της μόδα το σόου του Dior στο Καλλιμάρμαρο, μια συλλογή που παρουσίασε σύγχρονες θεές που κινούνται στον κόσμο.

Το σόου Dior έκλεισε με ένα εντυπωσιακό φόρεμα-κύκνο, το οποίο στο catwalk συνόδευσε μουσικά το τραγούδι The Swan.

Και το σόου του Dior ολοκληρώθηκε με τα μοντέλα να κάνουν όλα μαζί την εμφάνισή τους στο Καλλιμάρμαρο για το τελικό c atwalk, ενώ η Ιωάννα Γκίκα τραγουδούσε με τη συνοδεία εγχόρδων. Εκείνη την στιγμή, ο αττικός ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα τα οποία σήμαναν το τέλος μιας γιορτής της μόδας.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του σόου Dior
Από νωρίς το βράδυ, οι 400 προσκεκλημένοι του οίκου Dior άρχισαν να φτάνουν στο Καλλιμάρμαρο, έτοιμοι να απολαύσουν το υπερθέαμα που θα ακολουθούσε.

Το σόου τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι της πολιτικής, της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, ενώ για χάρη του Dior ταξίδεψαν στην Αθήνα υψηλοί προσεκλημένοι. Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, η πρόεδρος της Επιτροπή «Ελλάδα ’21», Γιάννα Αγγελοπούλου, η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υφ. Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.