Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (OXE) ανακοινώνει ότι επήλθε η συμφωνία με την Ομοσπονδία Χάντμπολ της Γερμανίας (DHB)για την συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) του 2023.

Η Ομοσπονδία της Γερμανίας που είχε αναλάβει το Παγκόσμιο Νέων, αποδέχθηκε την πρόταση της ΟΧΕ για συνδιοργάνωση του event και πλέον οι δύο ομοσπονδίες θα αποστείλουν τις επόμενες ημέρες κοινό αίτημα προς έγκριση στην Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF).

Παράλληλα η ΟΧΕ κατέθεσε επίσημο αίτημα στην ΙΗF για την ανάληψη των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων (Κ18) Beach Handball για τον Ιούνιο του 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας για την συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου του 2023, καθώς και του προγραμματισμού της Ομοσπονδίας, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία αμέσως μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της IHF.

Στόχος της Ομοσπονδίας -με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού- είναι οι διοργανώσεις αυτές να καταστήσουν την Ελλάδα επίκεντρο του Παγκοσμίου Χάντμπολ τα καλοκαίρια του 2022 και του 2023 και να αναδείξουν τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η χώρα μας στον τομέα της διοργάνωσης μεγάλων events και του αθλητικού τουρισμού.