Πρωτόγνωρο και οδυνηρό», χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα επτά μητροπολίτες να τραυματιστούν. Παράλληλα, κάλεσε να γίνει προσπάθεια, ώστε να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία, έπειτα από τέτοιου είδους φαινόμενα βίας.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν και πρόλαβαν αρκετά πράγματα και αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος. Χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση» για τους μητροπολίτες, αλλά «με τη φροντίδα των γιατρών μας ευελπιστούμε ότι θα την ξεπεράσουν. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία».

Όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, «ο δράστης, ας τον πούμε έτσι, δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και στην απελπισία του, την εκδικητικότητά του ίσως, έριξε με τα κιβώτια αυτά -πιθανόν με βιτριόλι- προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου».

«Επτά μέλη έπαθαν εγκαύματα», σημείωσε, για τα οποία είπε ότι «πιστεύω πως με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, θα πάνε καλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας, είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

 

Στο ΚΑΤ ένας μητροπολίτης
«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, κατά την οποία δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Όπως ανέφερε, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι τέσσερις θα παραμείνουν εκεί και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

Τέλος, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.