Toν απόλυτο τρόμο έζησαν οι επτά μητροπολίτες και άλλοι τέσσερις άνθρωποι που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη, από έναν 37χρονο ιερέα, ο οποίος σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας είχε διαταραγμένο παρελθόν και είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο ιερομόναχος μεταβαίνει στην Ευελπίδων προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο συνήγορός του, Ανδρέας Θεωδορόπουλος, τον χαρακτήρισε «ψυχικά ασθενή», αναφέροντας παράλληλα πως ο άνδρας προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του και αποκαλύπτοντας πως ο πελάτης του τού είπε ότι αγόρασε την καυστική ουσία από το ίντερνετ, έναντι 40 ευρώ.

«Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή, που προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του» δήλωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δράστη ότι είναι ψυχικά ασθενής, τότε θα παραιτηθεί. Ζήτησε δε, συγγνώμη από τα θύματα και αποκάλυψε πως ο πελάτης του τού είπε πως πλήρωσε τη χημική ουσία 40 ευρώ στο ίντερνετ.