Στη Θεσσαλονίκη έφτασε ο Αντόνιο Μπαντέρας, στο πλαίσιο των γυρισμάτων της ταινίας «The Enforcer». O διάσημος ηθοποιός έφτασε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής με ιδιωτικό αεροπλάνο Gulfstream G200 Galaxy, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», σύμφωνα με τα Όμορφα Ταξίδια.

Σύμφωνα με το thestival.gr, με την παρέα του οδηγήθηκε σε πεντάστερο ξενοδοχείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου και θα μείνει.

Γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στη Μίκρα, τη Θέρμη, την Καλαμαριά, τη Μηχανιώνα, τη Βίλκα, διάφορα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Δέλτα Αξιού.


Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία Αλιάκμονα έθεσε τρεις όρους για την προστασία των προστατευόμενων ειδών. Στόχος η ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας στις προστατευόμενες περιοχές, με αποτέλεσμα να τεθούν επί τάπητος τρεις βασικοί όροι προκειμένου να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές.

Ο Φορέας, σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας Λία Παπαδράγκα, ζήτησε από την παραγωγή να μην ανάψουν φώτα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων το βράδυ, να υπάρχει ησυχία και να μην εμφανιστούν μεγάλα μηχανήματα στην περιοχή.

«Ζητήθηκε άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την ταινία και έχουμε γνωμοδοτήσει τους τρεις αυτούς όρους. Υπάρχει καλή επικοινωνία με την παραγωγή και δεν προέκυψε αντίρρηση στους όρους που θέσαμε», ανέφερε  η κ. Παπαδράγκα. Όπως επισημαίνει η ίδια, το σενάριο για τις ανάγκες των γυρισμάτων στο Δέλτα Αξιού δεν προβλέπουν καταστροφές, παρεμβάσεις ή επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η συμφωνία των δύο πλευρών να «σφραγιστεί» με χαρακτηριστική ευκολία.

Ως «ευκαιρία» χαρακτήρισε την παραγωγή της ταινίας «The Enforcer» ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης. «Η ανάδειξη της περιοχής με μια παγκόσμια κλάσης ταινία είναι ευκαιρία για εμάς», δήλωσε σημειώνοντας: «Ελπίζω στο μέλλον να το Δέλτα Αξιού να γίνει πόλος έλξης για παρόμοιες παραγωγές τέτοιου μεγέθους».