Ο λόγος για τον Ματ Χάνκοκ, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο για… τα πολύ προσωπικά του, καθώς η εφημερίδα The Sun αποκαλύπτει φωτογραφία που τον δείχνει να αγκαλιάζεται και να φιλιέται με τη στενή συνεργάτιδα και σύμβουλό του, Τζίνα Κολαντάντζελο, ενώ είναι παντρεμένος τα τελευταία 15 χρόνια.

Η κάμερα «έπιασε» τον 42χρονο Χάνκοκ με την 43χρονη εύπορη λομπίστρια Κολαντάντζελο, που προσλήφθηκε πέρσι κι εν μέσω πανδημίας από τον υπουργό Υγείας, να βρίσκονται σε στενό τετ-α-τετ, στο βουλευτικό γραφείο του, δίπλα στο βρετανικό κοινοβούλιο, στις 6 Μαΐου.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ζήτησε συγγνώμη και αποδέχθηκε ότι «παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης»,

«Παραμένω προσηλωμένος στο έργο μου για να βγάλω την χώρα από την πανδημία αυτή, και θα ήμουν ευγνώμων για την επίδειξη διακριτικότητας για την οικογένειά μου σε αυτήν την προσωπική υπόθεση».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε εκείνον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον σήμερα μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του Χάνκοκ όπου αγκαλιάζεται και φιλιέται με τη σύμβουλό του στο γραφείο του.

«Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας και θεωρεί το θέμα λήξαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ερωτηθείς εάν ο Τζόνσον έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάνκοκ, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ναι».