Σάλο προκάλεσε μία αναφορά της Τένιας Μακρή σχετικά με τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Η γνωστή ψυχολόγος, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ την Τετάρτη, χαρακτήρισε τον συζυγοκτόνο ως “γοητευτική προσωπικότητα” με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στα social media.

Για τον λόγο αυτό, η Τένια Μακρή θέλησε να βάλει σήμερα τα πράγματα στη θέση τους και μέσα από την εκπομπή “Ευτυχείτε” του Open ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση αυτή η περιγραφή της δεν είχε σκοπό να κάνει το κλίμα ελαφρύτερο, αναφορικά με τον δολοφόνο. “Ήταν μια άστοχη στιγμή” υποστήριξε.

Συγκεκριμένα η Τένια Μακρή ανέφερε: “Δεν πίστευα στα 70 μου χρόνια ότι τα social media θα ασχοληθούν μαζί μου, με μία έκφραση που ήταν μεμονωμένη και ήταν συνέχεια μιας ολόκληρης κουβέντας που είχαμε πριν από την εκπομπή”.

“Οι προσωπικότητες αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά πολύ γοητευτικές γιατί θέλουν να προσεγγίσουν τους ανθρώπους κοντά τους, θέλουν να αποσπάσουν τη συμπάθειά τους, να εδραιώσουν τη φυσιογνωμία τους ως θύματα έτσι ώστε να έχουν την εύνοια και το χειροκρότημα της κοινής γνώμης. Αυτή η ‘γοητευτική προσωπικότητα’ καταγράφεται σε όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια και δεν είναι κάτι που εφηύρα εγώ” συμπλήρωσε.

“Αν αυτό εκείνη τη στιγμή απομονώθηκε ως πρόταση και θεωρήθηκε ότι είναι μία ευνοϊκή έκφραση υπέρ του ανθρώπου αυτού που διέπραξε το έγκλημα… Αυτό δεν ήταν προσωπική μου άποψη αλλά επιστημονική, ότι οι άνθρωποι αυτοί όταν βρεθούν στο κοινό δίνουν μια παράσταση που στη δική μας γλώσσα τη λέμε ιδανικοποίηση του εαυτού τους, ένα φλερτ με τον εαυτό τους και ένα φλερτ με τους ανθρώπους που έχουν απέναντί τους” πρόσθεσε η Τένια Μακρή.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την άλλη ανέφερε ότι δεν ήταν η στιγμή να ειπωθεί κάτι τέτοιο κι ότι δεν γίνεται να βρίσκουμε τέτοια χαρακτηριστικά, έπειτα από μια δολοφονία με την Τένια Μακρή να επισημαίνει πως η πρόθεσή της δεν ήταν καν υπερασπιστική και ότι ήταν μια άστοχη στιγμή μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα.