Την άποψη ότι η εθνική Ολλανδίας δεν πρέπει να σηκώσει το πόδι από το… γκάζι, μετά το «3 στα 3» και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο του EURO 2020, εξέφρασε ο Ρούουντ φαν Νίστελροϊ. Παράλληλα, ο βοηθός προπονητή των «οράνιε» (και παλαίμαχος διεθνής επιθετικός) υπογράμμισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να μάθει από τα λάθη που έγιναν σε μεγάλες διοργανώσεις του παρελθόντος. Οι «τουλίπες» αντιμετωπίζουν αύριο (27/6, 19:00) στη Βουδαπέστη την Τσεχία, στο πλαίσιο της φάσης των «16».

Ο φαν Νίστελροϊ ήταν μέλος της εθνικής Ολλανδίας, η οποία αποκλείστηκε στους «16» του Μουντιάλ του 2006 από την Πορτογαλία και στους προημιτελικούς του EURO 2008 από τη Ρωσία. Και στις δύο διοργανώσεις οι «οράνιε» είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων και ο παλαίμαχος στράικερ προειδοποίησε τους συμπατριώτες του να μην εφησυχάσουν κόντρα στην Τσεχία.

«Μίλησα γι’ αυτό με την ομάδα» υπογράμμισε ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης και συνέχισε: «Γι’ αυτό ήταν σημαντικό να μη χαλαρώσουμε πάρα πολύ τα ηνία μετά την Αυστρία (σ.σ. ο δεύτερος αγώνας της Ολλανδίας στον όμιλο). Επειδή στη συνέχεια είναι δύσκολο να επιστρέψεις σ’ αυτό το ρυθμό».

Όσον αφορά τους νοκ άουτ αγώνες, ο φαν Νίστελροϊ περιμένει μια άλλου είδους πρόκληση για τους συμπατριώτες του: «Είναι μια διαφορετική νοοτροπία, περισσότερη πίεση. Στους ομίλους έχεις περισσότερες στιγμές όπου μπορείς να κάνεις ένα λάθος. Υπό αυτή την έννοια είναι ένα διαφορετικό είδος πίεσης, (σ.σ. στη νοκ άουτ φάση) είναι όλα ή τίποτα. Διανοητικά αυτό είναι σημαντικό».