Η ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού και η αντιμετώπιση των επιπτώσεών της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, μετά την υγειονομική κρίση, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στη Σεβίλλη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον περιφερειάρχη της Ανδαλουσίας Juan Manuel Moreno και τον δήμαρχο της Σεβίλλης Juan Espadas.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη συζήτησή του με τον κ. Moreno, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «για τις Περιφέρειές μας είναι ζωτικής σημασίας να κινηθεί ξανά η οικονομία, να πάει καλά ο τουρισμός», ενώ το περιβάλλον ήταν το θέμα της συνάντησης με τον δήμαρχο Σεβίλλης Juan Espadas.

«Θέλω να σας συγχαρώ, δήμαρχε», είπε ο κ.Τζιτζικώστας, «διότι με δική σας πρωτοβουλία υιοθετήσαμε την καμπάνια για την Πράσινη Ανάπτυξη (Green Deal), στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών συμμετέχει ενεργά και πρωτοπορεί».

«Η εκστρατεία μας είναι φιλόδοξη και στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε όλες τις Περιφέρειες και τους δήμους ώστε να επιταχύνουν τα έργα για την πράσινη ανάκαμψη, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο περιβάλλον για τις τοπικές κοινωνίες. Όλη την επόμενη περίοδο θα επενδύσουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, ώστε μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχουμε ένα πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων για έργα, που θα υλοποιηθούν μέσω της αξιοποίησης του Green Deal και ως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει συμφωνηθεί και θα αρχίσει να υλοποιείται το σύνολο αυτών των έργων. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι αποφασισμένη να στηρίξει την πρωτοβουλία της ΕΕ για τη φύτευση δένδρων. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δένδρα θα φυτευτούν. Ο αριθμός δεν είναι τυχαίος, αλλά αντιπροσωπεύει τους ένα εκατομμύριο αιρετούς της αυτοδιοίκησης, τους οποίους εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.