Ανάμεσα στα όσα αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα είναι και τα λεγόμενα κίνητρα/διευκολύνσεις των εμβολιασμένων και θα αφορούν κατ’ αρχάς στην ψυχαγωγία, δηλαδή εστίαση, θεάματα και αθλητισμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το protothema.gr συζητείται έντονα το ενδεχόμενο, το ψηφιακό πιστοποιητικό να μπορεί να επιδεικνύεται σε εστιατόρια, μπαρ, γήπεδα και θέατρα/κινηματογράφους αφού, εάν υπερισχύσει αυτό το σενάριο, οι εν λόγω επιχειρήσεις, εάν επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα μπορούν να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς που ήταν πριν την πανδημία.

Την ίδια ώρα, υπό καθεστώς περιορισμών φαίνεται να παραμένουν όσες επιχειρήσεις επιλέξουν το «μεικτό» μοντέλο, υποδεχόμενες δηλαδή όλους τους πελάτες ανεξαρτήτως από το εάν έχουν εμβολιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση, όποιο σενάριο και να επιλέξει, αυτό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα εντός του καλοκαιριού και όχι από το φθινόπωρο όπως είχε αρχικά ειπωθεί μιας και η ινδική μετάλλαξη έχει πυκνώσει τον χρόνο.