Πρεμιέρα έκανε η 28η διαδικτυακή εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week με δύο ευφάνταστα fashion films!

O οίκος Kathy Heyndels επέστρεψε στην πιο wild εκδοχή του και παρουσίασε τη καλοκαιρινή του συλλογή με ένα πρωτοποριακό show. Σε ένα τεράστιο και πραγματικά εντυπωσιακό τολ  του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού πραγματοποιήθηκε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο catwalk με τη φυσική παρουσία κοινού και με ένα μοναδικό concept Drive in.

Ένα vintage λεωφορείο λειτουργούσε ως το σκηνικό της πασαρέλας όπου τα μοντέλα εμφανίζονταν μέσα από αυτό και οι θεατές στα αυτοκίνητά τους απολάμβαναν τις μοναδικές δημιουργίες του Οίκου Kathy Heyndels και του Marios Togos.

Εμπνευσμένη από την εποχή του 1960 η συλλογή «Wild Drive» μας υπενθυμίζει πως η μόδα συνεχίζει να είναι μια πηγή χαράς. Σύνολα διαχρονικά σε μια έκρηξη χρωμάτων με εκθαμβωτικά φλοράλ και αισθησιακές διαφάνειες, προσιτές συλλογές  μας επισημαίνουν πως μόδα και άνεση δεν αποκλείουν η μια την άλλη.

Ο Marios Togos παρουσίασε μια νέα Streetwear συλλογή “Str.Culture”με ιδιαιτέρες υφές, χρώματα και σχέδια  για γυναίκες και άντρες, με  Playful χρωματικές λεπτομέρειες σε τρέσες με την επιγραφή του τίτλου της συλλογής “Str.Culture”ο οποίος αντιπροσωπεύει την street κουλτούρα που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στο κόσμο.

Σε ένα εντυπωσιακό location αποτυπώνοντας εικόνες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πάνω στην αερογέφυρα του δήμου Αλίμου πραγματοποιήθηκε το fashion film ”Parthenis Heritage” στο οποίο ο οίκος Parthenis παρουσίασε ένα  mix  δυο συλλογών, Basics και SS21 ”Breezeless Motion”.

Ποιοτική, άνετη, λιτή και σε μεγάλο βαθμό gender neutral η γραμμή Parthenis είναι πάντα διαχρονική. Έννοιες όπως το «slowness» που αντιστέκονται στην απόκτηση όλο και περισσότερων αγαθών και εμπειριών και είναι συνώνυμες με τον μινιμαλισμό και προβάλλουν την ποιότητα σε αντίθεση με την ποσότητα αποτυπώνονται στην αισθητική και την φιλοσοφία των συλλογών. Αναβαθμισμένα basics σε υψηλής ποιότητας υφάσματα διανθίζονται με σύγχρονες δημιουργίες προσφέροντας στην καθημερινή γκαρνταρόμπα τις βάσεις για μια εξευγενισμένη και ξεχωριστή εμφάνιση.

Επιπλέον με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από το 1821, ο οίκος Parthenis αποτύπωσε αφαιρετικά τη λέξη «ελευθερία» σε ένα συλλεκτικό t-shirt ως λέξη έμβλημα της Ελληνικής επανάστασης και όχι μόνο. Με αυτό τον τρόπο μας καλεί να αναρωτηθούμε και να αντιληφθούμε σε πιο προσωπικό επίπεδο και για τον καθένα από εμάς, τι σημαίνει ελευθερία, ατομική, κοινωνική και πολιτική.

Τη σκηνοθεσία και καλλιτεχνική διεύθυνση των fashion films του οίκου Kathy Heyndels και του οίκου Parthenis  επιμελήθηκε ο Χρήστος Θεολόγου.

Μένοντας πιστή στις αξίες της και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας η μακροβιότερη ελληνική διοργάνωση μόδας, η Athens Xclusive Designers Week συνεχίζει ακάθεκτη με μοναδικό της στόχο την στήριξη της εγχωρίας βιομηχανίας μόδας και των Ελλήνων δημιουργών, παρακινώντας το κοινό να επιλέγει ελληνικά.